OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. június 5., kedd 15:00

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 5., kedd (OS) - A Liberálisok megtisztították az Aranyhegyi-patak torkolatát a környezetvédelem világnapján

    A Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke, Szabadai Viktor a párt aktivistáival és politikusaival közösen tisztította meg az Aranyhegyi-patak torkolatát a környezetvédelem világnapján, június 5-én, kedden. A párt fővárosi vezetője ezzel az akcióval kívánta felhívni a figyelmet arra, hogy közös erőfeszítéssel kell megóvnunk természeti értékeinket.

Az Aranyhegyi-patak a tervezett Római-parti gátnál folyik a Dunába. A torkolat takarítását azért nem végzik el már hosszú hónapok óta a hatóságok, mert a főváros és a III. kerület a mai napig azon vitatkozik, hogy kihez tartozik a terület. A tervezett Római-parti gáthoz kapcsolódóan ugyanis az Aranyhegyi-patak mentén is védművet kell majd kialakítani, hogy a Csillaghegyi-öblöt árvíz idején ne lepje el a víz. A III. kerület szerint Budapest feladata lenne a terület tisztán tartása, a főváros szerint viszont Óbudának kellene rendbe tennie a területet.

Szabadai Viktor szerint elfogadhatatlan, hogy a főváros és a kerület egymásra mutogat. "A védmű építése évek óta várat magára, a területet azonban mára mindenki magára hagyta, és erősen elszemetesedett" – mondta. "Van pénz a Duna Arénára, a kormány Várba költöztetésére és a silány magyar focicsapatok stadionjaira, de semmit nem fordítanak az Aranyhegyi-patak megóvására" – tette hozzá.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.