OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. június 7., csütörtök 10:18

A Magyar Innovációs Szövetség közleménye
    Budapest, 2018. június 7., csütörtök (OS) - A 27. alkalommal meghirdetett Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a június 5-ei eredményhirdetésen versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség, Dr. Pakucs János a szervezőbizottság elnökének aktív közreműködésével

    A legjobbnak ítélt pályázók 3 első, 4 második és 3 harmadik díjat, valamint 2 különdíjat vehettek át Dr. Pálinkás József, az NKFIH elnökétől, Szigeti Ádám, felkért helyettes államtitkártól, és Prof. Ormos Pál, a bírálóbizottság elnökhelyettesétől. A díjazottak az ösztöndíjak mellett okleveleket és iparművész által készített kisplasztikát is kaptak.

Első díjat nyert Matányi Marianna és Kákonyi Marcell (Ferences Gimnázium, Szentendre) "Cervelox 2.0 - Avagy: Tudja-e a jobb szem, mit csinál a bal kéz?", Novák Blanka (Egri Dobó István Gimnázium) "Lycium barbarum fiziológiai hatásainak vizsgálata" és Tassi Timián Áron (Miskolci Herman Ottó Gimnázium) "Okoslámpa" c. pályázata.

Az elsődíjas pályázók megkapták a lehetőséget a bíráló bizottságtól, hogy Magyarországot képviseljék az Európai Unió 2018 szeptemberében Dublinban megrendezendő “30. Fiatal Tudósok Versenyén" amelyen 37 ország fiataljai versenyeznek az értékes (3500-7000 euró) díjakért.
A Stockholm International Youth Science Seminar-on hazánkat Novák Blanka képviseli.

További infó: Garay Tóth János, komm. ig., 30/900-4850,garaytoth@t-online.hu
     Kiadó: Magyar Innovációs Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.