OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. június 7., csütörtök 15:41

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye
    Budapest, 2018. június 7., csütörtök (OS) - A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) is részt vesz a European Business and Innovation Centres Network (EBN) most induló ESIL projektjében, mely a Horizont 2020 program keretein belül valósul meg. 2018. június 6-8. között Luxemburgban tartja éves kongresszusát az EBN, melyen hazánkat a BVK, az egyetlen magyar minősített EU Business Innovation Centre képviseli.

    Az ESIL projekt célja a korai fázisban lévő befektetések támogatása, az európai üzleti angyalok mozgósításával. A projekt 7 európai szervezet összefogásával több, mint 40 országra terjed ki, 50 helyi rendezvény, 60 tréning és 10 webinárium megrendezését foglalja magába.  A projekt üzleti angyalok számára biztosít tréningeket, kapcsolatépítési lehetőségeket.
Az EBN megkerülhetetlen az európai üzleti innováció területén. A hálózat tagjainak segítségével egy év alatt több, mint 75 ezer új munkahelyet teremtettek, és 12,5 ezer startup fejlődéséhez járultak hozzá. A BVK részvétele a hálózat munkájában azért nagyon jelentős, mert lehetőséget ad budapesti startupok számára az európai ökoszisztémában való megjelenésre – Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.
A BVK az EBN aktív tagjaként kapcsolatokat épít más országbeli szervezetekkel, ezáltal a saját ügyfeleinek – startupoknak, vállalkozásoknak – üzleti partnereket tud biztosítani – Javier Echarri, az EBN CEO-ja.
A rendezvény kísérőeseményén, a Startup Expon kiállítási lehetőséget kapott a Mindtech, a BVK 7. Be Smart startup versenyének egyik nyertese.
     Kiadó: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.