OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. június 11., hétfő 14:27

A Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. június 11., hétfő (OS) - Wekerle Sándor, háromszoros magyar miniszterelnök, kora pénzügyi-közgazdasági zsenije kultuszának ápolása szülővárosában idén új elemmel gazdagodott A 2018. június 09-i Ezerjó Borünnepen Móron került sor  a Wekerle Emlékbor vándordíj  2018. évi átadására a borászati szakma és az érdeklődő lakosság jelenlétében.

    A Móri Borvidék Hegyközségével és a Brindisi Szent Lőrinc Borrenddel összefogva az alapítvány új vándordíjat alapított, amelyre a borvidéki borászatok nevezhettek boraikkal. A bírálatra a Móri Borvidék hagyományos Szent György-heti borversenyén, április végén került sor. A vándordíj egy bronz- kő-üveg kisplasztika, amelyre évente felkerül a nyertes borászat neve.    
A díj átadása a "Mór – Wekerle városa" gondolat jegyében összekapcsolja Wekerle Sándor történelmi emlékezetének megőrzését a borvidék hírnevének népszerűsítésével.
    
     Kiadó: Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.