OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. június 12., kedd 09:28

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közleménye
    Budapest, 2018. június 12., kedd (OS) - 2 millió forintos segélyakcióval támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet a szilvásváradi és nagyvisnyói villámárvíz károsultjait

    Hétfőn házról házra járva mérték fel a villámárvíz okozta károkat az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai Szilvásváradon és Nagyvisnyón. Az első felmérések szerint a víz legkevesebb 15 házban okozott jelentős károkat megsüllyedt ingatlanokat, sérült padlóburkolatokat, tönkrement bútorokat hagyva maga után.  A segélyszervezet munkatársai a felmérésekkel egyidejűleg fertőtlenítő- és tisztítószereket adtak át a károsultaknak, illetve több szivattyúval is segítettek a kármentésben.

A károk összesítését követően az Ökumenikus Segélyszervezet 2 millió forintos segélyakcióról döntött. A keretösszeggel a károsult családokat építőanyag, bútor, háztartási gép formájában fogja támogatni, szükség szerint.  A segélyakciót az Ökumenikus Segélyszervezet a Vodafone Humanitárius Alapból valósítja meg.

Mint ismeretes, a június 11-én, hétfőn hajnalban hirtelen lehulló nagy mennyiségű csapadék és a megáradt patakok jelentős károkat okoztak Szilvásváradon és Nagyvisnyón. A villámárvíz kapukat, kerítéseket döntött ki, utakat, kerteket rongált meg, valamint számos család otthonának pincéjét, szuterénjét, lakóterét víz öntötte el. Az áradás saras, hordalékos területeket hagyott maga után a település köz- és magánterületein egyaránt.

     Kiadó: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.