OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. június 12., kedd 12:07

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 12., kedd (OS) - Szabadai Viktor: Tarlós István az ellenzék kilenc éves gáttervét adja el a sajátjaként

    Tarlós István nyolc éve tétlen a Római-parti mobilgát ügyében. Nyolc éve lényegében semmit nem tett Budapest árvízvédelméért, egy olyan szakmailag nem megfelelő koncepció erőltetésén kívül, amely nem csak súlyos természetkárosítással járt volna, de valódi védelmet sem nyújtott volna az árvizekkel szemben. A Liberálisok örülnek annak, hogy a főpolgármester - ha nyolc év után is, de - megértette, hogy az eredetileg tervezett mobilgát rossz megoldás lett volna a Római-parton. Annak azonban kevésbé örülünk, hogy Tarlós a nyolc évnyi semmittevés után most egy olyan tervet próbál eladni a sajátjaként, ami a kételemű védelmi rendszerről szólt, és amit az MSZP-SZDSZ kilenc éve már beterjesztett a Fővárosi Közgyűlés elé. A javaslatot az akkori fővárosi vezetés el is fogadta, csak épp nem valósult meg belőle semmi.

A Liberálisok azt szeretnék tudni, hogy Tarlós István miért várt nyolc évet arra, hogy a szakmailag helytálló javaslatot újra megtegye? Miért nem látott neki korábban a terv megvalósításának, amellyel Budapest teljes árvízvédelmét biztosíthatta volna? Ha a főpolgármester most jónak tartja a koncepciót, ami nem csak olcsóbb, de környezetkárosítással sem jár, akkor korábban miért nem támogatta a javaslatot? Miért próbálja a kilenc éves szocialista-liberális javaslatot a sajátjaként eladni?

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.