OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. június 12., kedd 14:49

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. június 12., kedd (OS) - A közszolgálatban végzett munka támogatására egy gyorsan és egyszerűen elérhető, rendszerezett és tény-alapú tudásbázis jött létre a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. A Közszolgálati Tudásportálon keresztül érhető el az NKE és az Eötvös Loránd Tudományegyetem együttműködésében digitalizált Magyary Zoltán-hagyaték is.

    A Közszolgálati Tudástár egy intelligens és dinamikus adatbázis speciális tartalom-feldolgozási és elemzési szolgáltatásokkal, könyvtári labormunka lehetőségével, felhasználóbarát, integrált tartalomkeresési szolgáltatásokkal és komplex, digitális tudásmenedzsment funkciókkal. A közszolgálatban dolgozók így gyorsan és egyszerűen hozzáférhetnek olyan rendszerezett és tény-alapú tudásanyaghoz, amely a közszolgálati feladatellátás támogatásához szükséges, releváns információkat tartalmaz és ezáltal alkalmas a tisztviselői munka hatékonyságának javítására.
A Közszolgálati Tudástár része a már említett digitalizált Magyary-hagyaték mellett a Magyar Állam Szerveinek az 1945-1990 közötti történetét bemutató aloldal is. De megtalálhatóak itt a felsőoktatást és tudományos kutatást támogató, ingyenes, vagy az NKE által előfizetett hazai és nemzetközi elektronikus adatbázisok, valamint egy fogalomtár is. Ez a Közszolgálati Online Lexikon az intézmény tudományterületeihez kötődő, a közszolgálathoz tartozó releváns tárgyszavakat, azok magyarázatát, forrásait és relációit teszi hozzáférhetővé.

     Kiadó: Nemzeti Közszolgálati Egyetem

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.