OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. június 12., kedd 16:59

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. június 12., kedd (OS) - A Liberálisok már kifizették az ÁSZ-büntetés nagy részét

    A Liberálisok rendezték az Állami Számvevőszák által igazságtalanul kiszabott büntetést. A 6 millió 186 ezer forintos tartozás nagy részét, 5,9 millió forintot az előző ciklusban folyósított állami támogatás utolsó részletéből fizettük ki. A fennmaradó összeget azután rendezzük, hogy hivatalos tájékoztatást kapunk a hátralék kifizetésének a módjáról, ez azonban mindeddig nem történt meg.

Továbbra is azt gondoljuk, hogy az ÁSZ álindokokra hivatkozva rótta ki a sokmilliós büntetéseket az ellenzékre, így a Liberálisokra is. A Magyar Liberális Párt megalakulása óta átláthatóan, ellenőrizhetően és a törvény minden betűjét tiszteletben tartva működik. Évek óta ugyanazt a gazdálkodási gyakorlatot követjük, az ÁSZ az előző évek könyvelésében nem is talált semmilyen kivetnivalót.

A Liberálisok szerint a büntetéssel a kormány egyedüli és egyértelmű célja az ellenzék ellehetetlenítése volt, ehhez pedig a közigazgatást használta fel. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Fidesz jogállamban elképzelhetetlen, diktatúrákban jellemző módszereket vet be ellenfeleinek a kiiktatására. Az ÁSZ-büntetést továbbra is a demokrácia elleni súlyos támadásként, az ellenzék felszámolására tett aljas kísérletként értelmezzük, és továbbra is minden törvényes eszközt megragadunk arra, hogy fellépjünk Orbán Viktor illiberális államával szemben. Egy szabad, demokratikus, európai Magyarországért.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.