OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. június 12., kedd 21:01

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. június 12., kedd (OS) - A hazai kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása az Innovációs és Technológiai Minisztérium egyik fő feladata. Meghatározó kitörési pont az innováció, így hangsúlyos törekvés, hogy Magyarország 2022-re a kiemelt gazdasági területeken európai szinten kimagasló KFI potenciálra tegyen szert. E cél elérését támogatja többek között az egyetemközpontú innovációs ökoszisztéma kialakítása, ennek részeként Science Parkok létesítése olyan vidéki nagyvárosokban, ahol a piaci igény, az ipari-akadémiai kooperáció és a felsőoktatási háttér erős kormányzati támogatással egységbe szervezhető.

    Az innovációs és technológiai elképzelések állami támogatása három fő tényező alapján mérlegelhető: a kormány a globális megatrendek figyelembe vételén túl a magyar közösség számára fontos, a magyar gazdaság potenciális versenyelőnyeire építő megoldások megvalósításához kész segédkezet nyújtani. A hazai nagyvállalatok számára is kedvező változás lehet, ha Magyarország a terveket valóra váltva 2030-ra az Európában élenjáró országok közé zárkózik fel a felnőttképzésben résztvevők aránya tekintetében.

Az 1991-ben alakult Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társasága tagvállalatainak (pl. az Audi, az Ericsson, a GE, a Nestlé és a SPAR) együttes éves termelési értéke megközelíti a 11 ezer milliárd forintot. Palkovics László jelezte: a tárca nyitott a további párbeszédre a Társasággal, az ősz folyamán kész bemutatni a minisztérium véglegesítés alatt álló stratégiáját a szervezetnek.
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.