OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. június 13., szerda 09:11

A Krajczáros Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. június 13., szerda (OS) - A Krajczáros Alapítvány hazai és határon túli civil partnerei - az I. világháború centenáriuma és a Föld Napja alkalmából – szeretnék elérni, hogy 2018-ban Európában minél több településen vállaljanak fel emlékezet őrző tevékenységet.

    2018-ban a kezdeményezők javasolják a résztvevőknek, hogy májustól novemberig ültessenek el egy emlékfát, amely várhatóan megéli a 100 esztendős életkort, és a 11. hó 11. napján 11 óra 11 perckor (az általuk kiválasztott helyszínen) álljanak meg egy pillanatra a rohanó világunkban és gyújtsanak egy szál gyertyát, tűzzenek ki ruhájukra egy szál pipacs szimbólumot a lövészárkok poklát megjárt katonák, a háború borzalmait megszenvedett civil lakosság tiszteletére. Miért éppen ekkor? Mert hivatalosan ezen időpontban fejeződtek be a katonai cselekmények az utolsóként kapituláló német hadvezetés képviselői által aláírt okmány nyomán.

Székesfehérvár, mint ősi katonaváros, élen jár e szándék valóra váltásában. Itt nem egy, hanem 111 fa fog emlékeztetni a világégésre, az abban életüket vesztő katonákra.

Az akció célja:
- a Nagy Háború tragédiáját felidézve maradandó emléket állítani a ma élő és a felnövekvő nemzedék számára,
- hirdetni a BÉKE megőrzésének fontosságát, a "SOHA TÖBBÉ HÁBORÚT" gondolat jelentőségét, a KÖZÖS EMLÉKEZET elérkeztének időszerűségét,
- a felhívás nyomán Európa szerte elültetendő fák sokaságával hozzájárulni földünk jelenét és jövőjét formálva a levegő tisztaságához, evvel környezetünk jobbításához, élhetőbbé tételéhez.

     Kiadó: Krajczáros Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.