OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. június 13., szerda 10:46

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. június 13., szerda (OS) -

    Az Isztambuli Egyezmény egyszerre foglalkozik a megelőzéssel, a védelemmel és a felelősségre vonással, így szilárd alapot kínálhatna Magyarországon is a nők elleni erőszakot előidéző, legitimizáló és fenntartó társadalmi struktúrák megváltoztatásához, valamint eszközöket nyújtana az erre irányuló intézkedések bevezetéséhez.

"Botrányosak azok a fideszes érvek miszerint "van még időnk", vagy "mintha nálunk több erőszak érné a nőket az uniós átlagnál", vagy a sokat hallott "az Isztambuli Egyezmény ratifikálása felesleges, mert a nőket ma Magyarországon elegendő jogszabály védi". Ez egész egyszerűen az áldozatok szembeköpése. "A magyar nők védelme ma nincs biztosítva hatékony és számon kérhető módon. Amikor minden ötödik magyar nő olyan háztartásban nő fel, ahol a családon belüli erőszak mindennapos, ott nem segít ha csupán átnevezzük a Btk. által használt fogalmakat, ezzel csökkentve a szexuális bűncselekmények számát. Amikor Magyarországon a családon belüli erőszak hetente legalább egy nő életét követeli, akkor szintén nem segít, ha a kapcsolati erőszakot életvezetési problémaként definiáljuk" - mondta el a szocialista politikus.

"Ha valóban tenni akar az Orbán kormány a magyar nőkért és egy egészséges magyar társadalomért, itt az ideje, hogy a felhagyjon a populista, ostoba összeesküvés-elméleteken alapuló, nőgyűlölő elméletek terjesztésével, és ratifikálja illetve alkalmazza az Isztambuli Egyezményt" - szólított fel Szanyi Tibor.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.