OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2018. június 13., szerda 16:03

A VDSzSz Szolidaritás közleménye
    Budapest, 2018. június 13., szerda (OS) - Bántalmazás: az érdemi változáshoz kollektív munkaügyi vitára volt szükség! A VDSzSz Szolidaritás kollektív munkaügyi vitát kezdeményezett a MÁV-Startnál, miután a vasútvállalat hónapok óta nem tett semmit a vasutasok elleni sorozatos, egyre gyakoribb és súlyosabb támadások ellenére.

    A kollektív munkaügyi vita keretében végre teljesült szakszervezetünk több, régi követelése is, így például a vonatszemélyzet jogosult lesz felfüggeszteni kereskedelmi tevékenységét a vonaton, ha munkája során úgy érzi, hogy támadás érheti.
A MÁV-Start vezetése vállalta, hogy a "veszélyes" vonatokon rendőri, vasútőri jelenlétet biztosít. A hölgy jegyvizsgálókat szintén kísérni fogják, ha egyedül szolgálnak.  
Nemsokára már használhatják a VDSzSz Szolidaritás által évek óta követelt testkamerákat a vasutasok; június 14-én mutatja be szakszervezetünk részére a MÁV-Start az alkalmazni kívánt készüléket.
Rövidesen a vasutasok alkalmazhatják a VDSzSz Szolidaritás által javasolt, az okostelefonokra telepített úgynevezett pánikgombot is, amit a munkavállalók veszély esetén nyomhatnak meg. A vonatokon és adott állomásokon hamarosan bemondják, hogy a vonatokon civil ruhás rendőrök tartózkodnak.
A kollektív munkaügyi vita keretében megtartott tárgyalás végén a munkáltató és a VDSzSz Szolidaritás képviselői megegyeztek abban, hogy egy hónap múlva áttekintik az intézkedéseket. Szakszervezetünk ennek függvényében dönt arról, hogy szükséges-e ez ügyben újabb kollektív munkaügyi vitát kezdeményezni.

     Kiadó: VDSzSz Szolidaritás

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.