OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2018. június 13., szerda 16:18

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2018. június 13., szerda (OS) - Védőnők Napja – Több mint száz éve a magyar családok szolgálatában

    A védőnők feladatellátásuknak köszönhetően nemcsak a jövő nemzedék és a magyar családok legfontosabb szövetségesei, hanem a kormányé is, melynek kiemelt célja a családok megerősítése.
Június 13-án egy olyan hivatást ünnepelünk, amely Európa-szerte egyedülállónak tekinthető. A védőnők több mint 100 esztendeje támogatják szakértelmükkel, tanácsaikkal a családokat a gyermekvállalás és -nevelés során felmerülő kérdésekben. A védőnők oltalmat, biztonságot nyújtanak, emellett részt vesznek az oktatási-nevelési intézmények mindennapjaiban, az egészségfejlesztéssel összefüggő feladatok ellátásában is.
Az elmúlt években a kormányzat számos olyan intézkedést tett, amelynek köszönhetően nőtt a védőnői hivatást választók megbecsültsége. 2010 óta 40 százalékkal nőtt a védőnői szolgátok teljes költségvetésen belüli támogatása, majd 2016-ban 10+2+2 milliárd forintot biztosítottunk az egészségügyi alapellátás megerősítésére, amelyből 2 milliárd forint a védőnői szolgálatokhoz került. Tavaly novembertől pedig további 33 ezer forintos havi bérpótlékban részesültek a védőnők.
A magyar kormány köszönetet mond a védőnőknek az áldozatos munkájukért, önzetlenségükért, és a továbbiakban is mindent megtesz azért, hogy e nemes hivatást választók minden segítséget megkaphassanak a munkájukhoz.
    
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.