OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. június 13., szerda 16:30

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. június 13., szerda (OS) - DK: A toporgás költségvetése

    Noha a Fidesz gyors gazdasági növekedést tervez, a 2019. évre benyújtott költsélgvetés semmilyen, az emberek számára fontos területen nem képes kezelni az egyre szorongatóbb helyzetet.

A Demokratikus Koalíció szerint Magyarországnak egyetlen célja lehet: európai életet teremteni, bevezeteni az eurót és közelebb kerülni az Európai Egyesült Államok eszményéhez. A benyújtott költségvetés ezt a célt nem szolgálja. Nem csökkenti az oktatás, az egészségügy, a szociális szféra krónikus pénzügyi hiányát, nem olvasható ki belőle, hogy a kormány ezeken a területeken érdemi változást tervezne vagy ajánlana. Állandósul a pedagógus- és orvoshiány, nem kapnak segítséget a hozzátartozóikat otthon ápolók, nem jut több forrás az önkormányzatoknak. Nem történik semmi.

A kormány költségvetési tervezete arról tanúskodik, hogy Magyarország egy helyben fog toporogni a következő évben. Nyoma sincs benne a beígért haderőfejlesztésnek, nem derül ki belőle, miből finanszíroznák az amúgy is széles körben vitatott bírósági reformot és nem kerülünk általa közelebb az európai életminőséghez. Nem tartalmaz adó- vagy járulékcsökkentést sem, a magyar gazdaság jövőre sem lesz szabadabb. A benyújtott javaslat fantáziátlan, koncepciótlan, egy elfáradt, sodródó kormányzat képét mutatja.

Varju László
alelnök DK,
az Országgyűlés Költségvetési
bizottságának elnöke

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.