OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2018. június 13., szerda 18:01

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2018. június 13., szerda (OS) - A Fidesz költségvetése: tartják a rossz irányt - A 2019-es büdzsé az egy helyben járás költségvetése a Párbeszéd szerint. Az Orbán-kormány nem használja ki a nemzetközi gazdasági fellendülés adta lehetőséget, hogy befektessen az emberekbe, ehelyett továbbra is az ellopható közpénz mennyiségének maximalizálása vezérli.

    Nem látszanak az érdemi előrelépés pénzügyi forrásai az egészségügyben, oktatásban, szociális rendszerben, miközben továbbra is van bőven pénz stadionépítésre, fideszpropagandára és luxuskormányzásra. És természetesen 2019-re is betervezett sok százmilliárdot a Fidesz arra, hogy azt kitalicskázzák a rendszerből.
A válság utáni felívelés és a pozitív nemzetközi környezet kivételes lehetőség, amivel a Fidesz nem képes élni. Miközben jól látják,hogy a hét bő után könnyen jöhet a hét szűk esztendő, mégsem készülnek fel jó gazda módjára.
A Párbeszéd szerint a mostani növekedés gyümölcseit egyenlően kellene elosztani,beton helyett az oktatásba kell befektetni,és meg kell erősíteni a szociális ellátórendszert,hogy jövőbarát,válságálló országot építsünk.
A Párbeszéd frakciója hamarosan benyújtja költségvetési módosító indítványait, melyek a Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt fémjelezte szociális demokrácia programját fordítják le a számok nyelvére. Meggyőződésünk,hogy 2019-ben is az emberekbe való befektetés,a nagyobb létbiztonság, az igazságosabb társadalom létrehozása lenne a közös boldogulásunk útja.

Tordai Bence,
a Párbeszéd frakció országgyűlési képviselője

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.