OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. június 13., szerda 18:46

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. június 13., szerda (OS) - A Liberálisok többet költenének oktatásra és egészségügyre

    A Magyar Liberális Párt szerint a Varga Mihály által szerdán bemutatott költségvetés továbbra sem nyújt megoldást a magyar emberek legfontosabb problémáira. A frissen ismertetett tervekben a korábbiakhoz képest nincs érdemi változtatás annak érdekében, hogy kimozdítsa a magyar oktatást az egyre mélyülő gödörből és orvosolja az egészségügy válságos állapotát.

Magyarország az utolsó előtti helyen áll az OECD-tagállamok között az oktatásra fordított források tekintetében, ennek ellenére a szerdán bemutatott tervek alapján csak 16 milliárd forinttal tervez többet költeni a területre a kormányzat. A Liberálisok az ellenzéki pártok által támogatott oktatási minimumnak megfelelően, a GDP 6 százalékára növelnék az oktatásra fordított költségvetési támogatás mértékét a jelenlegi 3,8 százalékról.

A frissen ismertetett számok alapján sajnos az egészségügyben sem várhatunk jelentős változást, miután alig 100 milliárd forinttal növekszik az ide szánt összeg. Mindeközben a kormány várba költöztetése közel 1000 milliárd forintot emészt majd fel, a Puskás Stadionra pedig közel 300 milliárdot szórnak majd el az elkövetkező években.

A Liberálisok szerint az új költségvetés "biztonságot" és "növekedést" elsősorban a fideszes érdekköröknek biztosít. A kormánypárt azonban továbbra sem tesz semmit annak érdekében, hogy versenyképes tudást nyújtó oktatáshoz és minőségi egészségügyi ellátáshoz juthassanak a magyar emberek a jövőben.
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.