OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. június 14., csütörtök 07:20

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 14., csütörtök (OS) - Erika még nincs harminc éves, de már háromszor majdnem kisiklott az élete. Amikor kiemelték vér szerinti családjából, amikor várandósan börtönbe került, és amikor tőle is elvették a kisbabáját. Az SOS Gyermekfalvak kampányával az állami gondoskodásból kikerülő fiatalok helyzetére hívja fel a figyelmet.

    Naponta 7 fiatal kerül ki a gyermekvédelmi gondoskodásból. Ezek a fiatalok gyakran felkészületlenül, szülői támogatás és megfelelő háttér nélkül kell, hogy boldoguljanak az önálló életben.
Erika is hamar bajba keveredett megfelelő védőháló nélkül. Várandós volt, amikor börtönbe került, ott szülte meg kislányát, akit 1 éves koráig nevelhetett a börtönben, majd átmentileg az SOS Gyermekfalvak egyik nevelőszülője gondoskodott róla. Erika ma már szabadon nevelheti a gyermekét. Az SOS Gyermekfalvak utána járt, hogy alakult az életük.  

https://www.youtube.com/watch?v=m49iFGCqHvw&feature=youtu.be

Az SOS Gyermekfalvak most induló két éves projektjében a gyermekvédelmi rendszert elhagyó fiatalok helyzetére hívja fel a figyelmet és arra, hogy esetükben mennyire fontos az önálló életre való felkészítés. Az Európai Bizottság finanszírozásával, 6 ország együttműködésében megvalósuló program célja a gyermekvédelmi szakemberek képzése, hogy megfelelő szemlélettel és tudással támogassák a gyerekek önállósodását, illetve támogató közösség kiépítése a kikerülő fiatalok köré.

     Kiadó: SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.