OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. június 14., csütörtök 07:43

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. június 14., csütörtök (OS) - Vallásmentes Alaptörvényt!

    A Magyar Liberális Párt szerint elfogadhatatlan a kormány legújabb terve, amely szerint az Alaptörvénybe emelnék a keresztény kultúra védelmét. A Liberálisok szerint minden ember magánügye, hogy milyen felekezethez tartozik, és egyáltalán gyakorolja-e vallását. A törvénymódosítás szembemegy a modern demokráciák alapértékével, az egyház és az állam szétválasztásának elvével, az ideológiailag semleges állam követelményével. A Liberálisok szerint Európa sikerének záloga éppen az, hogy tiszteletben tartja minden ember alapjogait és így a vallás szabadságát is. A Magyar Liberális Párt szerint csak a sokszínű, befogadó és toleráns Európa és Magyarország lehet sikeres, amely nemcsak a kereszténység, de minden más vallás védelmét garantálja.

Tisztességtelennek és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az Orbán-kormány sunyi módon, az utolsó pillanatban tesz ilyen fontos módosító javaslatot az általuk "gránit szilárdságúnak" nevezett Alaptörvényben. Tisztességtelennek és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a tervezett módosítást mindenféle egyeztetés és szakmai vita nélkül kívánják keresztülerőszakolni a magyar társadalmon. A módosító javaslat szembegy a vallásszabadság alapvető követelményével, ezért minden lehetséges fórumon fel fogunk lépni vele szemben.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.