OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2018. június 14., csütörtök 09:54

A Bolyai János Matematikai Társulat közleménye
    Budapest, 2018. június 14., csütörtök (OS) - Autonóm járművek, digitális gyárak, sebészeti robotok és precíziós mezőgazdaság. A nemzeti kutatási programokban kiemelt, a közeljövőt formáló témák is szerepelnek a 20. Európai Matematika az Iparért Konferencia (20th European Conference on Mathematics for Industry) programjában, amelyet Budapesten rendeznek meg a jövő héten.

    A több mint háromszáz résztvevőt – egyetemi oktatókat, kutatókat és az innováció képviselőit –, az iparban alkalmazható matematikai technológiák és azok multidiszciplináris kutatása, fejlesztése köti össze. A konferencia programja felöleli az egészségtudományok, a kiberbiztonság, a pénzügyi rendszerek, a gyártástechnológia, valamint az energia- és a járműipar innovációs kihívásokhoz kötődő kérdéseit.

A konferencia fővédnöke Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, szervezői a Bolyai János Matematikai Társulat, az ELTE és az MTA SZTAKI, a konferenciasorozat gazdája a European Consortium for Mathematics in Industry.
A konferencia két magyar plenáris előadója Lovász László az MTA elnöke, és Stépán Gábor az MTA Műszaki Tudományok Osztályának elnöke.

A hazánkban először megrendezésre kerülő tudományos esemény nemcsak az tudomány és az ipar kapcsolatának hazai erősödését, de az innovációs szellem és a versenyképesség optimizmusra okot adó javulását is jelzi.

A megnyitó és a délelőtti előadások sajtónyilvánosak; a konferencia hivatalos nyelve az angol.
A konferencia weboldala: http://ecmi.bolyai.hu    

     Kiadó: Bolyai János Matematikai Társulat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.