OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. június 14., csütörtök 14:09

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 14., csütörtök (OS) - Kriminalizálás helyett segítséget a hajléktalanoknak!

    A Magyar Liberális Párt szerint a hajléktalanság kriminalizálása helyett a kormánynak aktív segítséget kellene nyújtania a rászorulóknak és a nélkülözőket támogató civil szervezeteknek. Az alaptörvény módosításával a Fidesz nem megoldja, hanem a szőnyeg alá söpri a problémát. Senkinek sem jó, hogy ma Magyarországon több tízezer ember él az utcákon, az Orbán-kormány azonban szemmel láthatóan nem tud mi kezdeni a problémával.

Vannak jó példák a civil szektorban arról, hogyan érdemes a hajléktalansággal szemben küzdeni. A Liberálisok szerint ha a kormánypárt képtelen valódi megoldást találni, bízza inkább a civilekre ezt a területet, és biztosítson hozzá elég forrást, hogy se a fővárosban, se vidéken ne kényszerüljön senki az utcára.

A kormánypárt azonban ahelyett, hogy együttműködne az értékes munkát végző civilekkel, minden eszközt megragad, hogy ellehetetlenítse a szociális feladatokat ellátó, nem állami szervezeteket. Ennek egyik legszomorúbb példája az, amikor a fővárosban még az ételosztást is betiltották a köztereken, hogy ne kelljen szembesülniük a nélkülözők hatalmas tömegével. De súlyos károkat okoz a Soros György által támogatott civil szervezetek elleni kormányzati hadjárat is, hiszen többen közülük éppen a nélkülözők, a hajléktalanok segítésével foglalkoznak.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.