OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. június 14., csütörtök 15:58

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2018. június 14., csütörtök (OS) - A Fidesz kétszer lop a magyaroktól

    Tavaly novemberben 48 EU-s pályázatot tekintettek át az Európai Bizottság auditorai, melyekből 44 nem ment át ezen a vizsgálaton. Ez alapján 100-150 milliárd forint értékű büntetést kaphat Magyarország. Az érintettek között találjuk Mészáros Lőrinc cégeit és Bajkai István fideszes képviselő ügyvédi irodáját.

A Jobbik évek óta beszél arról, hogy az uniós források nagyobb része egy szűk, kormányközeli körhöz kerül, jelentős túlárazások és a valódi versenyt lehetetlenné tevő feltételek mellett. Bár pontosan nem tudjuk, milyen rendellenességeket találtak az ellenőrzések során, valószínűsíthető, hogy a fent említetteknek köze van a büntetéshez.

A Fidesz-kormány a törvényesített korrupció gyakorlatával lefölözi az uniós pénzeket, így kevesebb jut el azokból a magyar kis- és középvállalkozásokhoz, a magyar adófizetőkhöz. Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy Mészáros Lőrinc egymaga képes lenne kifizetni ezt a büntetést. Ugyanakkor ne legyenek kétségeink afelől, hogyha a büntetés befizetéséhez érkezünk, az is a magyarok zsebéből fog megtörténni, ezzel másodszor is meglopják őket.
A jelenlegi gyakorlattal szemben a Jobbik egy átláthatóbb, a kis- és középvállalkozásokat támogató pályázati rendszerben érdekelt, hiszen így érhető el a magyar gazdaság hosszú távú megerősödése és a magyarok életszínvonalának emelkedése.

Bana Tibor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának alelnöke

     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.