OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2018. június 14., csütörtök 16:30

Az Oktatási Hivatal közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. június 14., csütörtök (OS) - JÚNIUSBAN ZÁRUL A "KISGYERMEKKORI NEVELÉS TÁMOGATÁSA" PROJEKT

    Az OH a projekt keretében, 2017 szeptemberétől 2018 májusáig, 146 óvodában szervezett akkreditált pedagógus-továbbképzést, amelyen így több mint 3.300 óvodapedagógus vett részt térítésmentesen. A 30 órás kurzusok az óvodai nevelés 8 területét (játék, mozgás, egészségnevelés, tehetségfelismerés, egyéni bánásmód, környezettudatosság, különleges bánásmód és művészeti nevelés) ölelték fel. A szakmai-jogi felkészültséghez járult hozzá az önkormányzati köztisztviselőknek – mint az óvodafenntartók képviselőinek – kidolgozott és minősített távoktatásos képzés, amelyen több mint 1000-en vettek részt.
A CSBO 2016-2017-ben "Gyereknek áll a világ" címmel 30 alkalmas családi programsorozatot valósított meg a konvergenciarégiók kistelepülésein. A gyermekek napközbeni ellátási rendszerének átalakulását országos mentor- és koordinátorhálózat révén segítette. 2017 novembere és 2018 májusa között a 6 év alatti gyermekek intézményes nevelését biztosító intézmények és szolgáltatók szakembereinek (összesen 1.646 főnek) szervezett akkreditált, minősített továbbképzéseket a családpedagógia, a játék, a mozgás és a környezettudatosság témájában.

     Kiadó: Oktatási Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.