2024. április 16. kedd

2018. június 14., csütörtök 16:30

Az Oktatási Hivatal közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. június 14., csütörtök (OS) - JÚNIUSBAN ZÁRUL A "KISGYERMEKKORI NEVELÉS TÁMOGATÁSA" PROJEKT

Az OH a projekt keretében, 2017 szeptemberétől 2018 májusáig, 146 óvodában szervezett akkreditált pedagógus-továbbképzést, amelyen így több mint 3.300 óvodapedagógus vett részt térítésmentesen. A 30 órás kurzusok az óvodai nevelés 8 területét (játék, mozgás, egészségnevelés, tehetségfelismerés, egyéni bánásmód, környezettudatosság, különleges bánásmód és művészeti nevelés) ölelték fel. A szakmai-jogi felkészültséghez járult hozzá az önkormányzati köztisztviselőknek – mint az óvodafenntartók képviselőinek – kidolgozott és minősített távoktatásos képzés, amelyen több mint 1000-en vettek részt.
A CSBO 2016-2017-ben "Gyereknek áll a világ" címmel 30 alkalmas családi programsorozatot valósított meg a konvergenciarégiók kistelepülésein. A gyermekek napközbeni ellátási rendszerének átalakulását országos mentor- és koordinátorhálózat révén segítette. 2017 novembere és 2018 májusa között a 6 év alatti gyermekek intézményes nevelését biztosító intézmények és szolgáltatók szakembereinek (összesen 1.646 főnek) szervezett akkreditált, minősített továbbképzéseket a családpedagógia, a játék, a mozgás és a környezettudatosság témájában.

Kiadó: Oktatási Hivatal