2018. október 16. kedd

2018. június 14., csütörtök 16:31

Az Agrárminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. június 14., csütörtök (OS) - A hazai paraszti társadalomra emlékező kiállítás nyílt Szegeden

Csongrád megyében is számos áldozata volt a négy évtizedes önkénynek. Emlékezzünk rájuk méltón, hogy soha többé ne történhessen meg újra, ami a rendszerváltás után múlttá szelídült. Ez a kiállítás közös történelmünk fekete fejezeteit tárja elénk – mondta Farkas Sándor.

A kiállítás megálmodója, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke, Földváryné Kiss Réka annak fontosságáról beszélt, hogy a pártállami diktatúra több tízezer parasztembert nyomorba döntő politikáját a jelen nemzedékek is megismerjék, hogy méltó módon emlékezzünk a magyar parasztság valós történetére. Arra a parasztságra, amely 1945 után utolsóként őrizte autonómiáját, értékrendjét, amely a kommunizmus szilárd ellensége volt.

Kiadó: Agrárminisztérium