OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2018. június 14., csütörtök 16:31

Az Agrárminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. június 14., csütörtök (OS) - A hazai paraszti társadalomra emlékező kiállítás nyílt Szegeden

    Csongrád megyében is számos áldozata volt a négy évtizedes önkénynek. Emlékezzünk rájuk méltón, hogy soha többé ne történhessen meg újra, ami a rendszerváltás után múlttá szelídült. Ez a kiállítás közös történelmünk fekete fejezeteit tárja elénk – mondta Farkas Sándor.

A kiállítás megálmodója, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke, Földváryné Kiss Réka annak fontosságáról beszélt, hogy a pártállami diktatúra több tízezer parasztembert nyomorba döntő politikáját a jelen nemzedékek is megismerjék, hogy méltó módon emlékezzünk a magyar parasztság valós történetére. Arra a parasztságra, amely 1945 után utolsóként őrizte autonómiáját, értékrendjét, amely a kommunizmus szilárd ellensége volt.
    
     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.