OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2018. június 14., csütörtök 18:26

Az LMP parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2018. június 14., csütörtök (OS) - Az államtitkárnak duplán jár a lopott pénz? -

    Hadházy Ákos szerint Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár volt cége duplán nyúlja le az európai uniós fejlesztési pénzeket.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség korábbi főigazgatójának tevékenysége már korábban sem kerülte el az OLAF figyelmét. Homolya egyszerre osztotta el az EU-s forrásokat, és részesült is azokból cégén keresztül. Két projektnél be is bizonyosodott, hogy érintett a csalásban, emiatt 3,3 milliárdot kellene visszafizetni az Uniónak, Homolya Róbert szerint ez viszont bagatell ügy. Hadházy Ákos szerint viszont a Homolya-módszer egy precízen kidolgozott csalási folyamat.

Hadházy szokásos heti korrupcióinfóján bemutatott egy olyan szerződést, melyben ott van feketén-fehéren, hogy a szekszárdi önkormányzat kétszer fizetett ugyanazért a munkáért a Provitál Kft.-nek. Az OLAF 75 millió forint csalás gyanúja miatt kért intézkedést az ügyészségtől. A NAV Bűnügyi Főigazgatóság Központi Nyomozó Főosztálya költségvetési csalás ügyében nyomoz. Hadházy Ákos próbaképpen kikérte a kaposvári szerződéseket, melyből kiderült, hogy ott is duplán fizettek Homolya volt cégének. Hadházy úgy véli, hogy országos szinten másolták az önkormányzatok a módszert, vagyis mindenhol dupla szerződést kötöttek Homolya korábbi cégével.

Egyértelműen kijelenthető, hogy csak az Európai Ügyészség tudná megállítani a Fidesz rendszerszintű tolvajhálózatát.

Hadházy Ákos,
az LMP országgyűlési képviselője

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.