OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. június 15., péntek 12:13

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára közleménye
    Budapest, 2018. június 15., péntek (OS) -

    Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára és a Történelemtanárok Egylete a rendszerváltást megelőző, 1988-as tömegtüntetésekre emlékezve virtuális kiállítást tett közzé a bős-nagymarosi vízerőmű megépítése elleni tiltakozásról, valamint a Nagy Imre miniszterelnök kivégzésének évfordulóján tartott ellenzéki rendezvényekről, és az ezeket kísérő állambiztonsági akciókról. (https://www.abtl.hu/szolgaltatasok/nyilt-ter/virtualis_kiallitas/tuntetesek_1988)
A 30 évvel ezelőtti rendszerváltáshoz vezető 1988-1989-es tömegtüntetések mind szélesebb körű és sokoldalú bemutatását célzó kezdeményezéshez csatlakozott a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA), így a hamarosan meginduló, önálló honlapon a magán- és állambiztonsági iratokon, fényképeken kívül korabeli filmrészletek is megtekinthetők lesznek, amelyek bemutatják egyebek mellett a bős-nagymarosi vízlépcső, vagy a romániai falurombolás elleni tiltakozó akciókat.
Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára továbbra is várja mindazok jelentkezését, akik az ezen demonstrációkkal kapcsolatos képi vagy írásos emlékeiket szívesen megosztanák, vagy – akár másolat formájában – a közlevéltár őrizetére bíznák.


     Kiadó: Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.