OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. június 15., péntek 13:37

Az Agrárminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. június 15., péntek (OS) - 2018 a kékfrankos bor éve

    Bognár Lajos kitért rá: a magyar hatósági adatbázis kiszélesítésével a cél a magyar borászat kincseinek – köztük természetesen a Kékfrankosnak – a védelme. A sokparaméteres elemzések segítségével ugyanis lehetőség nyílik többek között a borászati termékek termőhelyének, évjáratának és fajtájának ellenőrzésére is.

Horkay András, az Országos Borszakértő Bizottság elnöke kiemelte: a kiválasztott kékfrankosok népszerűsítése valamint megismertetése érdekében az agrártárca idén is kiadta a Kékfrankos Borkiválóság könyvet, amely 77 bort mutat be. A kiadvány célja a fajta eredetének, elterjedésének, egyéni karakterének a bemutatása, valamint a fajtával foglalkozó legjobb borászok, pincészetek és magas minőséget képviselő borok megismertetése a borkedvelő közönséggel.

A Kékfrankos kiválóságok Könyve 5 ezer példányban jelenik meg magyar és angol nyelven. Az idei év különlegessége egy olyan csokoládéválogatás, amelynek egy-egy darabját TOP Kékfrankos borkiválósággal töltötték. Ebből is látszik, hogy az élelmiszerágazaton belül számos szinergikus lehetőség kínálkozik az újdonságok kifejlesztésére.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.