OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. június 18., hétfő 10:48

A Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége MENTE Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. június 18., hétfő (OS) - IX. Dunán innen Tiszán túl Kárpát- medencei Ifjúsági Népművészeti Tehetségkutató verseny 2018

    Miskolcra figyel az egész Kárpát-medence immár kilencedik alkalommal
Kulturális és hagyományőrző rendezvénysorozatunk célja, hogy a Kárpát-medence kulturális- népművészeti életét újszerű kezdeményezéssel bővítsük, és értékeink kínálatát gazdagítsuk.
Közvetlen céljaink: a magyar hagyományok, a népi műveltség népszerűsítése, határon átnyúló kapcsolatok erősítése, tehetségek és a hátrányos helyzetűek felkarolása.
Fővédnök: Dr. Kriza Ákos
Főrendező: A Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesület
Helyszínek: Erdély, Kárpátalja, Felvidék, Délvidék és Magyarország
Zsűri: neves népművészek, művészeti pedagógusok és népművészeti szakemberek: Sebestyén Márta, Havasréti Pál, Kurucz Réka, Darmos István, Balázs István, Csiszár István, Dozsnyákné Holló Emese, stb.
Helyszín: Miskolc, Művészetek Háza
Versenyzői létszám összesen 3000-3200 gyermek
Műsorvezetőnk: Kardos Katalin
Programunk nagyban hozzájárul a magyar népi kultúránk megismertetéséhez, műveléséhez a különösen hátrányos helyzetű megyénkben és az elszakított magyar lakta Kárpát-medencei területeken.
A szervezők az Országos Baranta Szövetség ostormenetével és a részvevő határon túli zenekarokkal felvonulással várják a zsűri döntését és a város több pontján népművészeti flashmobokkal is népszerűsítik az örökségünket.

     Kiadó: Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége MENTE Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.