OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2018. június 18., hétfő 11:02

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. június 18., hétfő (OS) - DK: Észtország újranyitja nagykövetségét Budapesten

    Diplomáciai forrásokból származó hírek szerint Észtország újranyitja nagykövetségét Budapesten. Tallinn azt követően határozott 2014 szeptemberében, hogy kivonul a magyar fővárosból, hogy az Orbán kormány – nem is titkoltan: Vlagyimir Putyin kedvébe járva – bezáratta a magyar nagykövetséget az észt fővárosban. Helyette olyan "egzotikus" helyeken nyílt képviselet, mint a dél-amerikai Ecuadorban, melynek miniszterelnöke több időt tölt mostanság Moszkvában, mint odahaza. Vagy a Fülöp-szigeteken, melynek diktátora készséggel szolgál ki minden pekingi expanziós törekvést a Dél-kínai-tengeren. Igaz, a magyar diplomáciai vezetés már 2016-ban rájött, hogy súlyos hibát vétett a NATO-szövetséges és gazdaságilag rendkívül sikeres Észtországgal szembeni barátságtalan lépéssel, Tallinn azonban nehezen felejtett, s csak most döntött úgy, hogy – viszonossági alapon – ismét képviseltetni fogja magát Budapesten.
A Demokratikus Koalíció országos elnöksége üdvözli az észt kormány döntését, de egyben felhívja a figyelmet arra: a Fidesz 2014-es győzelme óta példátlan mértékben romlottak meg Magyarország diplomáciai kapcsolatai, ami rendkívüli mértékben megnehezíti a magyar érdekek érvényesítését, védelmét.

Ara-Kovács Attila
a DK országos elnökségének tagja, külpolitikus

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.