OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. június 19., kedd 18:28

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 19., kedd (OS) - Az Európai Bizottság támogatásáról biztosította az agrár-élelmiszer kutatást és innovációt elősegítő BIOEAST Kezdeményezést.

    A Mezőgazdasági és Halászati Tanács június 18.-i ülésén Nagy István agrárminiszter bemutatta a hosszú távú kutatási és innovációs együttműködésről szóló BIOEAST Kezdeményezés prioritásait.

Június 13.-án Bábolnán, a magyar V4-elnökség előkészítésével tíz kelet-közép-európai ország mezőgazdasági minisztere közös nyilatkozatot írt alá, mintegy ráerősítve a minisztériumaik szakértői által kidogozott közös makróregionális jövőképre. A kezdeményezés célja egy hosszú távú Kutatási és Innovációs Stratégia kidolgozása, mely iránymutatásul szolgálhat az Európai Uniós Kutatási és Innovációs Keretprogram tervezéséhez.

A tárcavezető a luxemburgi tanácsülésen ismertette a közös kutatási témaköröket és hangsúlyozta, hogy a 2030-ig szóló jövőképet tartalmazó dokumentum nagy előrelépés, hiszen országaink stratégiai prioritásait és közös célkitűzéseinket nevesíti. Egy olyan tematikus makroregionális egyeztetést indítottunk útjára, mely segíteni fog abban, hogy az agrár-élelmiszer és biomassza alapú gazdaságunk sikeres és fenntartható legyen- tette hozzá.


     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.