OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. június 19., kedd 18:36

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 19., kedd (OS) - A Fidesz délvidéki szövetségese támogatta hazánk feldarabolásának ünnepnappá tételét

    A Jobbik Magyarországért Mozgalom mély felháborodással értesült a vajdasági parlament kedd délutáni döntéséről, amelynek értelmében november 25-e Vajdaság Napja néven a soknemzetiségű tartomány ünnepnapjává vált. 1918-ban ugyanis ekkor mondta ki az újvidéki szerb népgyűlés Magyarország déli területeinek elszakítását, ez a dátum tehát az ezer éve ősei földjén élő magyarság jogfosztásának és kisebbségbe szorításának évfordulója. Hasonló dátum ez, mint amit december elseje jelent Erdély és a Székelyföld magyarjai számára.
A délvidéki nemzettestvéreinket megalázó, másodrendű mivoltukat hangsúlyozó, súlyosan magyarellenes döntést támogatta a magát a magyar közösség első számú – sőt egyedüli – képviselőjének tartó Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ), a Fidesz szerbiai fiókszervezete is, amellyel a Jobbik szerint nyílt nemzetárulást követett el! A Jobbik következetesen felhívja a kormányzat figyelmét, ha délvidéki véreinket jogsérelem éri, a magyar külügy válasza azonban legtöbb esetben az, hogy ha valóban probléma adódna, akkor azt a VMSZ bizonyosan jelezné számukra. A mai döntés a napnál világosabban mutatja, hogy a VMSZ nem hogy nem jelzi, de még partner is egy újabb magyarellenes intézkedés meghozatalában.
    
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.