OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. június 19., kedd 18:37

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. június 19., kedd (OS) -

    Pontosan úgy, mint ahogyan jó ideje asszisztálnak már a nemzeti tanácsok jogköreinek további csorbításához, vagy éppen koszovói muszlim cigányok magyar falvakba telepítéséhez. De láthatóan még egy ilyen ügyben sem képesek a magyar érdekeket képviselni. Miközben egyébként a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) és a Magyar Mozgalom (MM) képviselői nemmel szavaztak a javaslatra. Őket azonban a Fidesz szánalmas, mondvacsinált okokból kirekeszti a magyar-magyar együttműködés fórumairól, pedig ezen szervezetek a magyar közösség negyedének bizalmát élvezik, vezetőik pedig jó előre felhívták a figyelmet a ma elfogadott javaslat veszélyeire.
Ismételten és sokadjára szólítjuk fel a Fideszt, hogy hagyjon fel kirekesztő és diszkriminatív nemzetpolitikájával, csak a délvidéki magyarságnak biztosított teljes körű autonómia megléte esetén támogassa Szerbia EU-tagságát, az Orbán Viktor európai ambíciói miatt dédelgetett, "történelmi csúcsponton" lévő magyar-szerb kapcsolatok oltárán pedig ne áldozza fel gyalázatos és megalkuvó módon a sokat szenvedett délvidéki testvéreink legalapvetőbb nemzeti érdekeit! Mert bár a VMSZ számos alkalommal bizonyította, hogy pénzért és hatalomért bármikor kész elvtelenül kollaborálni a szerb szélsőjobbal, de a szóban forgó, nemzetünket szembeköpő ünnepnap támogatásáról vélhetően nem Szabadkán, hanem Budapesten született döntés.

Szávay István országgyűlési képviselő, Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke

     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.