2024. április 20. szombat

2018. június 21., csütörtök 10:24

A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. június 21., csütörtök (OS) -

Az ország valamennyi ingatlanügyi hatósága megkezdte az idei évre vonatkozó határszemlék végrehajtását. Az átfogó jellegű határszemléket a hatóságok az illetékességükbe tartozó erdő nélküli termőterületeken folytatják le. Az ellenőrzések első fázisát tartalmazó hatósági felhívásokat és az ellenőrzéssel érintett települések (fővárosban: kerületek) felsorolásait kihelyeztük honlapunkra. Az ellenőrzött területek aránya az előző évhez képest növekedett. A komplex határszemlék során a hatóságok szakemberei elsősorban a hasznosítási kötelezettség ellenőrzésére koncentrálnak, mely a gyomforrások, fertőzési gócok feltárását jelentik. De emellett a hatóságok feltárják az engedély nélküli termőföld igénybevételeket, továbbá figyelmet fordítanak arra is, hogy felülvizsgálják az ellenőrzés alá volt földrészletek művelési ágát.
Alig két hét múlva, 2018. július 1-jétől a hatóságok megkezdik a parlagfű gyomnövénnyel fertőzött területek felderítését is, és szigorú szankcióra számíthat az, aki nem akadályozza meg a parlagfű gyomnövény virágbimbójának a kialakulását. A parlagfű elleni hatósági védekezés helyszíni ellenőrzési munkáit külterületen az ingatlanügyi hatóságok szakemberei folytatják le. Belterületi ingatlanokon a jegyzők végzik a hatósági ellenőrzéseket.

Kiadó: Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület