OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. június 21., csütörtök 12:38

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. június 21., csütörtök (OS) - Támogatják Ujhelyi vízióját a mobilizáció jövőjéről

    "Számunkra kiemelten fontos, hogy az új lehetőségek kihasználása egyetlen európai munkahelyet se veszélyeztessen, sőt, lehetőség szerint inkább újabbakat generáljon. Az autóipar az európai gazdaság egyik legfontosabb mozgatóereje, amely több mint tizenkétmillió embernek ad munkát Európában és az Unió GDP-jének csaknem hét százalékát termeli meg. A technikai fejlődés következményeként számos álláshely fog megszűnni, nekünk azt kell elsősorban garantálnunk, hogy az érintettek új tudást szerezhessenek, amely biztosítja, hogy a globális piacon megőrizzük versenyképességünket." – fogalmazott Ujhelyi István, hozzátéve: fontos, hogy a tagállamok együttműködve és koherens módon alkalmazkodjanak például a digitalizáció okozta változásokhoz, különben komolyan sérülhet az Európai Unió gazdasága és versenyképessége.
A magyar EP-képviselő által készített jelentést a szakbizottság (TRAN) 31 igen és 2 nem szavazattal fogadta el, így az hamarosan az Európai Parlament plenáris ülése elé kerül.

Brüsszel, 2018-06-21


     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.