2024. április 23. kedd

2018. június 21., csütörtök 13:07

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. június 21., csütörtök (OS) -

Keszthelyi Nikoletta, az ITM közös hatósági fellépését kezdeményező, fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára kiemelte: "A fogyasztóvédelem területén 2018-ban az e-kereskedelemmel és a termékbiztonsággal kapcsolatos kérdések állnak a középpontban. Szoros hatósági együttműködéssel a szabálytalan árubemutatókat már jelentős mértékben visszaszorítottuk. A fogyasztóvédelmi ellenőrzések tapasztalata alapján, a családok védelme érdekében újabb akciótervet kezdeményeztünk, amelynek célja az interneten hirdetett, csodát ígérő termékek kiszűrése. A hatósági összefogás eddig is jelentős eredménnyel járt, a megkezdett munkát folytatjuk nemcsak a fogyasztók, hanem a tisztességesen működő webáruházak védelme érdekében is. Nem fogjuk hagyni, hogy tisztességtelen kereskedők félrevezessék, becsapják a magyar vásárlókat."

"Az ellenőrzések során több mint 60 ezer doboz étrend-kiegészítőt, többek között potencianövelőt, porcerősítőt, hajhullás elleni és zsírégető szert vont ki a forgalomból a Nébih, megközelítőleg 668 millió forint értékben" – mondta Bognár Lajos országos főállatorvos.

Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium