OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. június 21., csütörtök 13:07

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. június 21., csütörtök (OS) -

    Keszthelyi Nikoletta, az ITM közös hatósági fellépését kezdeményező, fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára kiemelte: "A fogyasztóvédelem területén 2018-ban az e-kereskedelemmel és a termékbiztonsággal kapcsolatos kérdések állnak a középpontban. Szoros hatósági együttműködéssel a szabálytalan árubemutatókat már jelentős mértékben visszaszorítottuk. A fogyasztóvédelmi ellenőrzések tapasztalata alapján, a családok védelme érdekében újabb akciótervet kezdeményeztünk, amelynek célja az interneten hirdetett, csodát ígérő termékek kiszűrése. A hatósági összefogás eddig is jelentős eredménnyel járt, a megkezdett munkát folytatjuk nemcsak a fogyasztók, hanem a tisztességesen működő webáruházak védelme érdekében is. Nem fogjuk hagyni, hogy tisztességtelen kereskedők félrevezessék, becsapják a magyar vásárlókat."

"Az ellenőrzések során több mint 60 ezer doboz étrend-kiegészítőt, többek között potencianövelőt, porcerősítőt, hajhullás elleni és zsírégető szert vont ki a forgalomból a Nébih, megközelítőleg 668 millió forint értékben" – mondta Bognár Lajos országos főállatorvos.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.