OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. június 21., csütörtök 16:47

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság Kommunikációs Igazgatóságának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. június 21., csütörtök (OS) -

        Dietz Ferenc, az egyetem kancellárja hozzátette: A BGE tudatosan törekszik a XXI. századi intézményi környezet megteremtésére és széles munkaerőpiaci kapcsolatok kialakítására. Aláhúzta, a médiaműhely átadásával olyan  tanulási környezet jön létre, amely nemzetközi színvonalú, gyakorlatorientált, interaktív és értékálló képzést tesz lehetővé hallgatóik számára.
     Az NMHH összesen tizenegy helyszínen hozott létre médiaműhelyeket különböző releváns képzést nyújtó felsőoktatási intézményekben. A program lehetőséget biztosít arra, hogy a hallgatók a legújabb - a világ vezető médiastúdióiban is használt - informatikai eszközökön készíthessék el dolgozataikat, verseny- és diplomamunkáikat. Az egyenként 13 millió forintból kialakított médiaműhelyekkel a hatóság a jövő médiaszakembereinek gyakorlati képzését támogatja. A BGE-n kialakított gépterem az utolsó, amelyet az NMHH Médiaműhelyek programjának keretében átadott, ezzel Magyarország vezető, médiaterülettel foglalkozó egyetemei mind rendelkeznek egy-egy felszerelt médialaborral.
     A hatóság három MacPro és három iMac 27-inch számítógépet, három Dell Ultra Sharp kijelzőt, hat Adobe Creative Cloud szoftver-csomagot üzemelt be, emellett gondoskodott a műhely teljes kialakításáról és bútorzatáról is. Az eszközök alkalmasak a grafikus tervezéstől a kiadvány- és videoszerkesztésen át a webfejlesztésig a legösszetettebb feladatok elvégzésére.


     Budapest, 2018. június 21.


     Kiadó: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Kommunikációs Igazgatósága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.