OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. június 22., péntek 14:20

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2018. június 22., péntek (OS) - Azonnal vezessék vissza a BKV utasbiztosítását!

    Évek óta biztosítás nélkül utaznak a BKV járatain az utasok, a közlekedési vállalat ugyanis kivezette a jegyek és bérletek árából az utasbiztosítást. Míg a fővárosi fenntartású BKV a jegy- és bérletárak csökkentése nélkül megszüntette az utasok biztosítását, addig az állami fenntartású MÁV és a Volánbusz utasai továbbra is biztosítással utaznak.

Elfogadhatatlan, hogy miközben a BKV egyre kevesebbet költ karbantartásra és emiatt buszok gyulladnak ki, metrók ajtajai nyílnak ki rossz helyen, a BKV nem biztosítja a budapesti utasokat. Elfogadhatatlan az is, hogy egy baleset esetén a sérült utasnak kell bíróságon bizonyítania, hogy nem a saját hibájából sérült meg egy BKV-járaton.

Nincs más lehetőség, a BKV azonnali hatállyal vezesse vissza a biztosítást a jegyek és bérletek árába, természetesen az árak emelése nélkül. Nem elfogadható, hogy erre nincs pénz – ha a BKV és a főváros ezt a saját költségvetéséből nem tudja kigazdálkodni, a városvezetésének kötelessége, hogy az ehhez szükséges forrásokat a kormánytól megszerezze.

Horváth Csaba
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.