2024. április 24. szerda

2018. június 22., péntek 14:20

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2018. június 22., péntek (OS) - Azonnal vezessék vissza a BKV utasbiztosítását!

Évek óta biztosítás nélkül utaznak a BKV járatain az utasok, a közlekedési vállalat ugyanis kivezette a jegyek és bérletek árából az utasbiztosítást. Míg a fővárosi fenntartású BKV a jegy- és bérletárak csökkentése nélkül megszüntette az utasok biztosítását, addig az állami fenntartású MÁV és a Volánbusz utasai továbbra is biztosítással utaznak.

Elfogadhatatlan, hogy miközben a BKV egyre kevesebbet költ karbantartásra és emiatt buszok gyulladnak ki, metrók ajtajai nyílnak ki rossz helyen, a BKV nem biztosítja a budapesti utasokat. Elfogadhatatlan az is, hogy egy baleset esetén a sérült utasnak kell bíróságon bizonyítania, hogy nem a saját hibájából sérült meg egy BKV-járaton.

Nincs más lehetőség, a BKV azonnali hatállyal vezesse vissza a biztosítást a jegyek és bérletek árába, természetesen az árak emelése nélkül. Nem elfogadható, hogy erre nincs pénz – ha a BKV és a főváros ezt a saját költségvetéséből nem tudja kigazdálkodni, a városvezetésének kötelessége, hogy az ehhez szükséges forrásokat a kormánytól megszerezze.

Horváth Csaba
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében