OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2018. június 22., péntek 14:33

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. június 22., péntek (OS) - DK: Két hónap elteltével sem derült ki, mennyi ajánlóívvel csalhatott a Fidesz

    A 2018-as választással kapcsolatos problémák közül még mindig tisztázatlan többek között az ajánlásgyűjtés kérdése. Több esetben találtak hamisított aláírásokat különböző pártok ívein - például elhunytak nevében is adtak ajánlást. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének neve is szerepelt olyan íven, amit saját bevallása szerint biztos nem támogatott. Lévai Katalin és pártja, a Lendülettel Magyarországért Párt ellen is eljárás indult Zuglóban és  Budapest 05-ös számú választókerületében is, ahol a Fidesz és a Lendülettel párt jelöltjének, Bagyó Hildának ajánlóívein 341 azonos ajánló szerepel, ám a szignók ebben az esetben is eltérnek.

A Demokratikus Koalíció szerint több mint aggasztó, hogy négy hónappal az ajánlásgyűjtés és két hónappal a választás után még mindig nem derült ki semmi érdemleges a hamis ajánlásokkal kapcsolatban. Normális demokráciában a Fidesz jelöltjét is kizárták volna ezekben az esetekben, hiszen csak akkor egyezhettek volna ilyen feltűnően az ajánlások - még sorrendben is - ha mindkét érintett párt tudott a csalásról. A DK úgy látja, csak az nem akarja érdemben kivizsgálni a csalásokat, aki ezeknek a nyertese, így értjük a fideszes pártállam tétlenségét.

Dr. Oláh Lajos
országgyűlési képviselő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.