OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. június 27., szerda 12:30

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. június 27., szerda (OS) -

    Magyarország a világon az elsők között valósítaná meg az 5G technológia bevezetését, gyakorlati alkalmazását, vezető szerepet vinne a technológiára épülő alkalmazások tesztelésében is. Megalapítása óta az 5GK tagszervezeteinek száma az induló negyvenhatról hatvannégyre nőtt. Az öt szakmai munkacsoport tevékenységében több mint 130 vezető szakember vesz részt, támogatva hazánk 5G stratégiájának elkészítését.

A harmadik plenáris ülésen megtörtént a hét fős elnökség tisztújítása, a testület tagjává választották Palkovics László innovációs és technológiai minisztert, Budai J. Gergőt, a Vodafone Magyarország Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezérigazgató-helyettesét, Jakab Rolandot, az Ericsson Magyarország Kft. ügyvezető igazgatóját, Kaszás Zoltánt, a T-Systems Magyarország vezérigazgatóját, Jakab Lászlót, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánját, Major Gábort, az IVSZ főtitkárát és Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét.

A szakmai munkacsoportok (5G stratégiai munkacsoport, Hálózatfejlesztés és infrastruktúra, Tesztkörnyezet, Nemzetközi együttműködés, Alkalmazások és mintarendszerek) beszámoltak tevékenységük eredményeiről. 2017 szeptemberétől az 5GK tagjai 29 önálló szakmai javaslatot dolgoztak ki az 5G stratégiához kapcsolódóan, míg az öt szakmai munkacsoport 36 ülésén több mint 600 szakember vett részt.
    
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.