OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 20. szerda
Ismertető


2018. június 28., csütörtök 23:19

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. június 28., csütörtök (OS) - A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány immáron harmadszor segít helyben a délkelet-bangladesi Cox’s Bazarba menekült mianmari kisebbségnek, hogy a rászorulók orvosi ellátást kaphassanak.

    A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány alapítója, dr. Pataki Gergely plasztikai és égési sebész rendszeresen szervez szakorvosi missziókat Bangladesbe, melyek során két hét alatt átlagosan 70-80 műtétet végeznek sérült vagy fejlődési rendellenességgel született pácienseken, akiknek a gyógyulásra esélyük sem lenne.

A helyi orvosok továbbképzésére is kiterjedő segítségnyújtás részeként az Alapítvány a rohingya menekültválságról értesülve 2015-ben a dél-bangladesi táborokba vitt segélyt, majd 2017. év végén 1000 liter pasztőrözött tejet juttatott el az éhínség küszöbén álló, szülőföldjükről üldözés és brutális bánásmód miatt tömegesen útnak indulók számára, most pedig orvosi eszközöket és kötszereket is biztosít.

Az elmúlt hónapokban volt olyan időszak, amikor naponta 15 000 rohingya érkezett Dél-Bangladesbe. A népcsoport populációja körülbelül 1,5-2,5 millióra tehető; Cox’s Bazarba friss becslések szerint eddig 1,3 millióan(!) menekültek.

2018. július 8. és 22. között a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány és a Magyar Református Szeretetszolgálat tizenegy fős orvoscsapata teljesít közösen szolgálatot a bajbajutottak szakszerű ellátására, hogy ezek az emberek egészségesen folytathassák életüket – remélhetőleg hozzájárulva a magyar-bangladesi kapcsolatok elmélyüléséhez.
     Kiadó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.