OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. június 29., péntek 11:11

A Hintalovon Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. június 29., péntek (OS) -

    Nagyobb nyomás alatt vannak a mai fiatalok, mint régen, és ezt csak fokozott bulizással tudják kompenzálni." Az idősebbek, akik gyakran már maguk is szülők, hangot adtak félelmeiknek és aggodalmaiknak, ami a drogok elterjedtségét, vagy a túlzott alkoholfogyasztást illeti. Van, amiben a szülő és a gyerek is egyetért, ha fesztiválozásról van szó. Egy dologban azonban minden generáció egyetértett: a mobiltelefonok nagyobb segítenek, és biztonságot nyújtanak, mint amekkora kockázatot jelentenek. A felsorolt pozitívumok között kiemelkedőek a biztonságot adó, a szervezést és tájékozódást segítő funkciók – mint az általános elérhetőség, helymeghatározás és fényképező hasznossága. Fesztiválokon a mobilhasználat hátrányaként alapvetően az illuminált állapotban való posztolás és telefonálás, valamint a rablásnak való áldozattá válás jelent meg a válaszok között. A fiatalok válaszaiból az is kitűnt, hogy a tudatos mobilhasználattal a buli is nagyobb: "Ha valaki a telefonján lóg, ahelyett, hogy megélné a pillanatot, azzal elveszi a buli élményét."; ill. “Nem egymással foglalkozunk, hanem sokszor egymás mellett nyomkodjuk a telefont, fotózunk, lessük a reakciókat a social média tevékenységünkre, stb."  A kutatás alapján készült videókban elérhető 5-5 tipp szülőknek és fiataloknak a fesztiválszezonra!

A hintalovon.hu oldalon megjelent A MINDENKI VOLT FIATAL JELENTÉS!  

Képek és tartalmak a Sajtószobánkban is elérhetőek!
https://hintalovon.hu/hu/cikk/hogyan-keszuljon

     Kiadó: Hintalovon Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.