OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. július 9., hétfő 11:43

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. július 9., hétfő (OS) - DK: A magyar kormány külföldi magántitkosszolgálatokkal figyeltethetett meg magyar állampolgárokat

    Feltűnő hirtelenséggel tűntek el Bayer Zsolt cikkei, amelyeket a Magyar Időknek készített, külföldi hátterű kémcég munkája alapján írt meg. A külföldi helyszíneken, gyaníthatóan sok millióba kerülő lehallgatási akciók egyik célszemélye - a Migration Aid egyik vezetője - azonban az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordult, így figyelt fel az esetre a magyar elhárítás. Érdekes tény az is, hogy az összeollózott hangfelvételekből a magyar kormány próbált hasznot húzni, magyar civil szervezetek elleni hangulatkeltésre használva a beszélgetéseket.

A Demokratikus Koalíció szerint beismerő vallomásnak tekinthető, hogy a Magyar Idők ominózus cikkeinek hirtelen nyoma veszett; a Fidesz tényleg külföldi magántitkosszolgálatokkal figyeltethetett meg magyar civileket. A DK szerint elfogadhatatlan, hogy külföldi magántitkosszolgálatok kémkedjenek magyar állampolgárok után, a Magyar Államnak minden esetben védenie kellene a magyar állampolgárokat! A DK szerint történelmi bűn, hogy Magyarország 2018-ban egy olyan állampárt játékszere, amely belpolitikai okokból a saját állampolgárait is kiszolgáltatja idegen országokbeli titkosszolgálati cégeknek.

DK Sajtóiroda

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.