OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. július 9., hétfő 15:43

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. július 9., hétfő (OS) - 8 példa arra, hogy a kormány nem az egész nemzetet, csak a saját szavazóit képviseli

    Orbán Viktor a választások után azt ígérte, hogy az egész országot fogja képviselni. Az azóta eltelt három hónap azonban megmutatta, hogy a Fidesz csak a saját értékvilágát képviseli, miközben újabb konfliktusokat gerjeszt a magyar társadalomban. Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke pontokba szedte, hogy csak a választások óta mely társadalmi csoportok ellen intézett elemi támadást a fideszes többség:

1. Támadás a tudományos élet, az MTA ellen. A kormány a CEU után a tudományos élet legfontosabb szereplője ellen is támadást intézett. Az MTA költségvetésének átszabásával veszélybe kerül a magyar tudományos élet függetlensége és jövője.

2. Támadás a civilek ellen. A Stop Soros törvénycsomagot azért alkotta meg a kormány, hogy ellehetetlenítse a jogvédő civilek munkáját, felszámolja a független szervezetek munkáját. A Liberálisok a kezdettől fogva felléptek az alapvető jogokkal és az Alaptörvénnyel szembemenő törvénycsomaggal szemben: egyeztetésre hívtuk a legnagyobb civil szervezeteket és a parlamenti ellenzéki pártokat, előzetes, majd utólagos normakontrollt kezdeményeztünk a Stop Soros miatt.

3. Támadás a hajléktalanok ellen. A kormány saját szociálpolitikájának kudarcát a hajléktalanokon akarja elverni. Cinizmus, hogy közmunkával és pénzbírsággal akarják büntetni azt, ha valakinek nincs otthona, és az utcán kénytelen tölteni az éjszakáit.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.