OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. július 10., kedd 13:56

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. július 10., kedd (OS) - DK: Varga Mihály nem jön el a Költségvetési Bizottság holnapi ülésére

    Tegnap sajtótájékoztatón jelentettem be, hogy a Parlament Költségvetési Bizottságának elnökeként kezdeményezem a nemzetgazdasági miniszter meghallgatását az életképtelen jövő évi költségvetéssel kapcsolatban. A kormánynak láthatóan nincs válasza arra, hogy törvénytelen a költségvetése, Varga Mihály ugyanis nemzetgazdasági miniszter létére azt válaszolta a meghívásomra, hogy a parlamentben már minden kérdésre válaszolt - éreztetve, hogy nem fog megjelenni a Költségvetési Bizottság holnapi ülésén.

A Demokratikus Koalíció szerint a rendszerváltás óta nem fordult elő, hogy egy kormány képtelen volt egy törvényes és életképes költségvetés összeállítására. Hiába tagadta le válaszlevelében Varga, a jövő évi költségvetés nem felel meg a Fidesz saját maga által hozott stabilitiási törvényének. Miközben a kormány 2,7 százalékos inflációval számolt a költségvetésben, már nem csak az MNB, hanem gyakorlatilag minden szakmai szervezet 3 százalék feletti inflációt jósol jövőre. A kormány változatlan hazugágpolitikája sem takarhatja el, hogy alkalmatlan az ország előtt álló problémák megoldására és az őszinte szembenézésre.

Varju László
Alelnök, DK
a Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.