OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. július 10., kedd 13:58

A Magyar Víziközmű Szövetség közleménye
    Budapest, 2018. július 10., kedd (OS) - A Magyar Víziközmű Szövetség örömmel csatlakozik a Felelős Gasztrohős Alapítvány, a Humusz Szövetség és a Refil kezdeményezéséhez, amelyben közösen kívánják felhívni a lakosság figyelmét a műanyagmentes életre, a környezettudatos viselkedésre a "Töltsd velünk a júliust" elnevezésű kampányukkal.

    A Magyar Víziközmű Szövetség, mint a hazai ivóvíz szolgáltatók és szennyvízelvezetéssel foglalkozó szolgáltatók szakmai érdekképviseleti szervezete, zászlós hajójára tűzte ki a csapvíz népszerűsítését és az ivóvíz presztízsének védelmét, valamint annak erősítését!

A "Töltsd velünk a júliust" https://www.facebook.com/events/204931773463703/ kampánnyal a szervezők szeretnék csökkenteni az egy használat után szemétbe kerülő PET palackok számát, ezért buzdítanak mindenkit arra, hogy amikor lehetősége van rá, töltse újra kulacsát! A kezdeményezéshez rengeteg Fenntartható Vendéglátóhely is csatlakozik, ahol bárkinek lehetősége van arra, hogy csapvízzel újratöltse kulacsát, palackját!

S hogy miért csapvízzel töltsük újra kulacsunkat?
Azért, mert a csapvíz OLCSÓ!
Azért, mert a csapvíz BÁRMIKOR ELÉRHETŐ!
Azért, mert a csapvíz EGÉSZSÉGES!
Azért, mert a csapvíz BIZTONSÁGOS!

A Magyar Víziközmű Szövetség kiemelt feladatának tekinti azt, hogy minden olyan kezdeményezés mellett álljon ki, amely a környezettudatos gondolkodásra és a környezettudatos viselkedésre, a vízkincs védelmére és a környezet megóvására hívja fel a figyelmet!

#plasticfreedom


     Kiadó: Magyar Víziközmű Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.