2024. április 19. péntek

2018. július 11., szerda 17:11

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. július 11., szerda (OS) - Érdemi reform helyett csak a nyelvoktatás foltozgatása zajlik

A Jobbik szerint elképesztő, hogy az Orbán-kormány 8 év után is csak az ötletelés szintjéig jutott el az idegennyelv-ismeret problémájának megoldása kapcsán. Ráadásul a most közzétett intézkedési terv is csak toldozgat-foltozgat a helyzeten, a nyelvoktatás érdemi megreformálása helyett.
Régóta közismert tény, hogy milyen rossz szinten áll Magyarország ezen a téren. Továbbra is Európa sereghajtói vagyunk nyelvtudási szinten, és a nyelvvizsgázók száma is drasztikusan csökkent az elmúlt évtizedben. A kormány elmúlt nyolc évének egyetlen érdemi lépése a Jobbik által javasolt első ingyenes nyelvvizsga bevezetése volt, de ezt is csak 5 év késéssel sikerült megvalósítaniuk.
A Jobbik támogatja az idegennyelvi-táborok ösztönzését, mert hozzájárulhat az eredményes nyelvtanuláshoz. Mindemellett azonban úgy látjuk, a kormány még mindig nem ismeri fel, amit a szakemberek hangsúlyoznak: nem a nyelvórák számával, hanem a módjával van a probléma.
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója