OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 20. szerda
Ismertető


2018. július 12., csütörtök 09:39

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye
    Budapest, 2018. július 12., csütörtök (OS) - Eredményes az ipar erősödését célzó kormányzati gazdaságpolitika

    Idén májusban 3,8 százalékkal bővült a hazai ipar a munkanaphatással korrigált mutatók szerint. Az ágazat e havi teljesítményét főként a vegyipar és a gumiipar kétszámjegyű növekedése támogatta, de a villamos berendezések gyártásában is hasonló mértékű erősödést regisztráltak.

Jól halad a kormány újraiparosítási programja, 2018 első öt hónapjában 3,1 százalékkal bővült a magyar ipar kibocsátása. A nemzetgazdasági ágak közül 2018 májusában a bányászat termelése volt a legjelentősebb, a szektorban ugyanis 38 százalékos növekedést mértek. A hónapban eggyel kevesebb munkanap volt 2017 azonos időszakához képest, ami valamelyest lassította a jelentős súlyt képviselő feldolgozóipar bővülésének ütemét. Ennek ellenére a kormány által meghozott intézkedéseknek köszönhetően 2010 januárjához képest az ágazatra 41,9 százalékos többletnövekedés jellemző.

A kedvező gazdasági környezetnek és a kormány gazdaságpolitikájának eredményeképpen az ipari termelés értékei a továbbiakban is jól alakulhatnak. A munkaerőpiacot érintő hatéves bérmegállapodás, a 9 százalékos társasági adókulcs és a közeljövőben megvalósuló kapacitásbővítő beruházások egyaránt az ágazat nemzetgazdaságban betöltött szerepét erősítik.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.