OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 20. szerda
Ismertető


2018. július 12., csütörtök 18:33

Az Értünk Értetek - a hiteles párt közleménye
    Budapest, 2018. július 12., csütörtök (OS) - Az ÉRTÜNK ÉRTETEK – a hiteles párt benyújtotta a kormányhoz kész nyelvoktatási reform tervezetét.

    A választási program részét is képező, kidolgozott, érvekkel alátámasztott javaslatot a párt eljuttatta dr. Orbán Viktor miniszterelnök úrhoz, a témában minap nyilatkozó Varga Mihály pénzügyminiszterhez, valamint a tárca szerint illetékes dr. Kásler Miklós emberi erőforrás miniszterhez. Ezen túl a Nemzeti Pedagógus Kar illetékeseihez is.
A nyelvoktatást a jelenlegi forrásokból is sokkal eredményesebbé lehetne tenni, nem szükségszerű a fiatalok eladósodottságának további növelése újabb diákhitellel. Az ÉRTÜNK ÉRTETEK megoldásának alapvető eleme, hogy az első idegen nyelv oktatását ki kell emelni az iskolai rendszerből, és állami finanszírozással, de eredménykötelemmel egybekötve, a kezdést, az intenzitást és a csoportbontást tekintve szülői beleegyezéssel, saját döntésen alapuló utat kell hagyni a diákoknak.  A nyelvtanulási keret 8-18 éves kor között hívható le, szigorú rendszerben, s az elvárt eredmény elmaradásával visszafizetési kötelezettség lép életbe, melyben a nyelvtanár felelőssége is érvényre jut.
A teljes javaslat a www.ertunkertetek.hu oldalon, vagy a párt közösségi oldalán bárki számára elolvasható.
A nyelvtanulás általunk javasolt átalakítása egyben komoly esély a gyermekek még mindig magas heti óraszámának csökkentésére, s a szegényebb családok motivált gyermekeinek nyelvtudáshoz juttatására is!
Bertha Szilvia elnök
Oktatás-nevelési Szakcsoport
ÉRTÜNK ÉRTETEK

     Kiadó: ÉRTÜNK ÉRTETEK - a hiteles párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.