OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2018. július 13., péntek 08:38

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. július 13., péntek (OS) - A rendszeres ellenőrzések hatására csökkent a szabálytalanságok száma a kalandparkokban Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a nyári időszakban is kiemelt figyelmet fordít a családok biztonságára. A fogyasztóvédelmi hatóság az elmúlt években folyamatosan ellenőrizte a kalandparkokat. A rendszeres jelenlétnek köszönhetően két év alatt 23 százalékkal csökkent a feltárt jogsértések száma.

    Az ITM által elrendelt vizsgálat keretében a megyeszékhely szerinti járási hivatalok munkatársai a nyári idegenforgalmi főszezon kezdete előtt 81 kalandparkban összesen 264 pályát ellenőriztek. Az üzemeltetésre vonatkozó előírásoknak 21 helyszínen működő 82 berendezés nem felelt meg.

A látogatók biztonsága érdekében az ellenőrzéseket követően két kalandparkot be is kellett zárni, ezek egyike azóta kijavította a hibát, és ismét kinyithatott. A hatóság ezen felül 38 eszköz használatát tiltotta meg, amelyek közül 35 esetében a hiányosságokat már pótolták.

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár kiemelte: "A fogyasztóvédelem minden évben rendszeresen és kiemelten ellenőrzi a kalandparkok működési feltételeit. A hatóság évről évre egyre kevesebb hiányosságot talál, az újonnan kialakított pályák esetében azonban folyamatosan akad tennivaló. Az ellenőrzések célja, hogy az üzemeltetők megfeleljenek a biztonságos üzemeltetés feltételeinek és fokozottan figyeljenek az előírások betartására."
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.