OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. július 13., péntek 14:47

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. július 13., péntek (OS) - Kecsmár Krisztián a Bel- és Igazságügyi Tanács informális ülésén vett részt

    Mind a terrorszervezetekkel szembeni fellépés, mind a szélesebb értelemben vett tagállamok közötti bűnügyi együttműködés szempontjából elengedhetetlen, hogy az elektronikus bizonyítékok határon átnyúló beszerzése minél gyorsabban és gördülékenyebben történhessen meg. Magyarország álláspontja szerint olyan megoldás kidolgozása lenne indokolt a harmadik országok vonatkozásában, amely a kibocsátó uniós tagállam bíróságát helyezi döntési helyzetbe.

A polgári és kereskedelmi ügyekben történő igazságügyi együttműködés modernizációja kapcsán kiemelt kérdés, hogy a modern technológia fokozottabb igénybevétele milyen hatást gyakorol a felek eljárási jogaira. Erre vonatkozóan az államtitkár hangsúlyozta, fontos annak tisztázása, hogy a digitális környezetben egy kézbesítés mikor tekinthető határon átnyúlónak, mivel ettől függ, hogy a rendelet szerint a kézbesítéshez kapcsolódó garanciák alkalmazhatók-e. Sok esetben szükséges továbbá a modern technológia (pl. videókonferenciához szükséges eszközök) alkalmazási feltételeinek kialakítása.

     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.