OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. július 13., péntek 21:54

Az Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. július 13., péntek (OS) - Az Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület kinyilvánítja minden szinten és tiltakozik az ellen, hogy az örmény nemzetiségnek olyan szószólója legyen:

    - aki az Országos Örmény Önkormányzat elnökeként a Magyarországon élő, őshonos, történelmi örménységet nem tartja örménynek. A hazai örménység 95 %-a azok az örmények, akiknek ősei 380 évvel ezelőtt települtek le a Kárpát-medencében és magyar anyanyelvűvé váltak, akiknek jogán lehetett örmény nemzetiségi önkormányzatokat létrehozni Magyarországon;
- aki fondorlatos módon kizárta a magyarörmény közösség képviselőit az Országos Örmény Önkormányzatból és ezzel szétzilálta a hazai örménység országos képviseletét;
- akinek képviseletével  igazságtalan módon a nemzetiségi pályázati pénzek több mint 90 %-át azok az örmények kapták, akiknek számossága nem éri el a 5 %-ot, így a magyarörmény közösség szinte támogatás nélkül maradt a kulturális és hitéleti identitása megőrzése megvalósításában.

Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület

     Kiadó: Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.